ASPI

Zoeken in de website

Inschrijven Nieuwsbrief

Mediteren in de overgang

Mediteren in de overgang
Zit je in de overgang, of twijfel je of jouw klachten bij de overgang horen, wil je meer weten over de overgang en wil je meditatieve oefeningen doen om jouw specifieke klachten te verminderen?  Dan is deze workshop iets voor jou!  

Klachten als opvliegers, slecht slapen, zere spieren, onrustige benen, vermoeidheid, wisselende stemmingen, behoefte krijgen aan meer momenten voor jezelf. Minder tevreden zijn met waar je mee bezig bent en de onrust/stress die dat kan geven in lichaam en geest. Of het alleen voelen omdat de kinderen volwassen zijn en zelfstandig wonen. Minder willen zorgen voor anderen. Op zoek naar middelen om de klachten te doen verminderen.

Uit (scriptie)onderzoek blijkt dat mediteren helpt je overgangsklachten te verminderen.
In deze vier bijeenkomsten worden meditatie- ontspanningsoefeningen en geleide meditaties gedaan om te ervaren dat jouw overgangsklacht(en) verminderen. Daarnaast wordt ingegaan op de overgangsverschijnselen en is er ruimte om te vertellen en te delen.

Dit alles kan jou helpen meer rust in lichaam en geest te ervaren, meer in je te kracht komen. Je zult meer tijd voor jezelf mogen nemen, kiezen voor je eigen pad, met jouw interesses en behoeftes. Door meer voor jezelf te kiezen, nemen stressgevoelens af. En je lichamelijke klachten kunnen verminderen.

Begeleiding: Carin van der Wijk

Workshops, bij- en nascholing

De ASPI organiseert workshops en opleidingen voor je persoonlijke groei, om je kennis te laten maken met technieken, het leren van vaardigheid, als bij- of nascholing.
Een dagworkshop duurt in de regel van 10.00-15.30 uur. Soms een uur langer, soms korter of juist meerdere dagen. Dit is afhankelijk van de inhoud van de workshop.
Voor elk wat wils, dus van harte welkom!

We organiseren onder andere deze workshops:

Heb jij specifieke kennis en kunde en denk je dat dit past in het spirituele gedachtengoed en de visie van de ASPI? Neem dan vooral contact met ons op, want we staan open voor nieuwe samenwerkingen.
We horen je graag!