ASPI

Zoeken in de website

Inschrijven Nieuwsbrief

Meditatief tekenen

Meditatief tekenen is intuïtief tekenen. Het houdt in dat je je verstand op '0' zet en je blik op 'oneindig' en in die toestand je hand maar de vrije loop laat. Wat ogenschijnlijk begint als wat gekrabbel en gekras blijkt zich naderhand te formeren tot wonderlijke vormen en voorstellingen of je gaat die er in zien.

Door wat er op papier komt te staan, kun je veel omtrent jezelf ontdekken. Je sterke en zwakke punten, verdriet en blijdschap, boosheid en frustratie enzovoort. Deze tekeningen, vaak sterk symbolisch, geven tevens mogelijkheden tot verwerking en bieden openingen om een andere houding ten opzichte van bepaalde zaken te vinden.

Natuurlijk kun je thuis de tekeningen verder uitwerken en bijvoorbeeld vanuit een rationele hoek inkleuren of er een olieverfschilderij of sculptuur van maken. Dit stijgt echter uit boven het eigenlijke gebeuren: het gaat niet in de eerste plaats om het resultaat als wel om het 'bezig zijn met' (net als bijvoorbeeld zandsculpturen bouwen).

Het vermogen om 'alles los te laten' en je verstand 'leeg te maken' is een leerproces. Het komt voor dat mensen de eerste paar keer het idee hebben dat er niets uit komt, en juist als je de houding krijgt van 'wat kan mij het schelen', blijkt opeens dat het juist heel goed lukt.

Ervaren op onderbewust niveau!
De cursusleider, Frans Peeters, geeft niet zo zeer les, hij is een ervaren hypnotherapeut die je leert hoe je jezelf kunt brengen naar een niveau van onderbewust functioneren. De uiteindelijke bedoeling is dat je hoger zelf direct de hand- en armspieren stuurt. In plaats van het gevoel dat je zelf tekent, heb je dan meer de ervaring dat je observeert wat je hand aan het doen is. Later kun je er over nadenken wat de betekenis zou kunnen zijn.

Door middel van bepaalde ankertechnieken wordt er voor gezorgd, dat je op het eind van de avond met een goed gevoel naar huis gaat om de gewone dingen van de dag weer op te pakken.

Ontspannend en rustgevend, je gaat naar huis met een gevoel zoals je dat ook na een meditatiebijeenkomst kan hebben, wat je uiteindelijk thuis ook alleen zou moeten kunnen toepassen.

Meebrengen: A4 tekenblok/papier, zacht zwart potlood, gum, aquarel kleurpotloden

Docent: Frans Peeters

Workshops, bij- en nascholing

De ASPI organiseert workshops en opleidingen voor je persoonlijke groei, om je kennis te laten maken met technieken, het leren van vaardigheid, als bij- of nascholing.
Een dagworkshop duurt in de regel van 10.00-15.30 uur. Soms een uur langer, soms korter of juist meerdere dagen. Dit is afhankelijk van de inhoud van de workshop.
Voor elk wat wils, dus van harte welkom!

We organiseren onder andere deze workshops:

Heb jij specifieke kennis en kunde en denk je dat dit past in het spirituele gedachtengoed en de visie van de ASPI? Neem dan vooral contact met ons op, want we staan open voor nieuwe samenwerkingen.
We horen je graag!