Zoeken in de website

Inschrijven Nieuwsbrief

Intervisie/workshop focussen

Focussen is een techniek die wordt gebruikt tijdens therapiesessies om te leren luisteren naar de signalen van je lichaam tijdens bepaalde situaties en gebeurtenissen.

Focussen is een manier om stil te leren staan bij automatismen en belemmerende gedachten los te laten. Doel is dat verstand, hart en ziel met elkaar in contact komen. Door de rust die ontstaat, zou je creatiever worden in het inzetten van je talenten en vaardigheden. Door focussen kun je de ander helpen zijn of haar eigen zelfhelende vermogen aan te spreken.

Het is als het ware luisteren naar fluisteren: de subtiele signalen van het lichaam aandachtig doorvoelen tot daaruit betekenis naar boven komt en wat het nodig heeft om zich beter te voelen.

Programma:

  • We bespreken kort de focusstappen.
  • Dan een voorbeeldsessie.
  • En vervolgens in tweetallen een focussessie bij elkaar doen. Je bent dus 1x therapeut en 1x cliënt

Voor wie:
Je hebt tenminste het tweede studiejaar afgerond en je wilt je theorie en vooral praktijk bijspijkeren, opnieuw het focussen oppakken, of als voorbereiding op je praktijktentamen als je nu naar het derde studiejaar gaat.

Docent: Karin Groot

Trainingen, bij- en nascholing

De ASPI organiseert trainingen en opleidingen voor:
- je persoonlijke groei
- om je kennis te laten maken met technieken
- het leren van vaardigheid
- als bij- of nascholing.

Een dagworkshop duurt in de regel van 10.00-15.30 uur. Soms een uur langer, soms korter of juist meerdere dagen. Dit is afhankelijk van de inhoud van de training.
Voor elk wat wils, dus van harte welkom!

We organiseren onder andere deze workshops: