Zoeken in de website

Inschrijven Nieuwsbrief

EMDR - en de regressie drieluiktechniek -

EMDR is een bijzondere behandelingstechniek, die niets met spiritualiteit te maken heeft. "Waarom zou de ASPI dan deze workshop organiseren", zou je je kunnen afvragen. Het antwoord ligt in 'groei' en in 'samen': we motiveren mensen die zich verbonden voelen met de ASPI graag om zich breed te (blijven) ontwikkelen en we staan achter samenwerking met andere disciplines.

Klik hier voor het artikel "De angst onder ogen" uit De Volkskrant van 4 juli 2015.

In deze workshop maakt je kennis met Eye Movement Desensitization Reprocessing (EMDR), een techniek die de cliënt op een veilige manier een traumatische ervaring laat herbeleven. Dat gebeurt door herhaalde oogbewegingen. 


Ook komt de drieluiktechniek aan bod, een door hypno- en regressietherapeut en docent Frans Peeters ontwikkelde manier om de cliënt emoties te laten verwerken door visualisaties.
 
Wat komt er aan de orde?

- Wat is EMDR en hoe werkt het?
- Hoe en wanneer pas je EMDR toe?
- Wat is de drieluiktechniek?
- Hoe en in welke gevallen gebruik je die?

Wat heb ik er aan?
Als je therapeut bent, kun je de technieken incidenteel toepassen in lichtere of acute situaties. De workshop kan een eyeopener zijn om een allround opleiding EMDR te gaan doen.
 
Docent: Frans Peeters
 
 

 

Trainingen, bij- en nascholing

De ASPI organiseert trainingen en opleidingen voor:
- je persoonlijke groei
- om je kennis te laten maken met technieken
- het leren van vaardigheid
- als bij- of nascholing.

Een dagworkshop duurt in de regel van 10.00-15.30 uur. Soms een uur langer, soms korter of juist meerdere dagen. Dit is afhankelijk van de inhoud van de training.
Voor elk wat wils, dus van harte welkom!

We organiseren onder andere deze workshops: