Zoeken in de website

Inschrijven Nieuwsbrief

Thema avond mediteren

Mediteren is een pelgrimstocht naar je eigen centrum, naar je eigen hart. Binnentreden in de eenvoud van onszelf vraagt discipline en soms zelfs moed. Als we daarnaast ook nog in staat zijn een kinderlijk geduld en vertrouwen in onszelf aan te boren, dan zal de meditatie ons steeds verder en dieper brengen in het rijk van de stilte. De stilte die we zo nodig hebben om contact te maken met ons wezenlijke zelf en de bron van waaruit we allen afkomstig zijn.

De meditatie brengt ons tot de ervaring van liefde in het centrum van ons wezen en zet ons aan die liefde aan anderen door te geven in ons dagelijks leven en in onze relaties. Het is niet alleen de noodzakelijke basis voor een contemplatieve actie, maar ze is essentieel voor een volwaardig menselijk antwoord op het leven.

Om contact te blijven houden met het wezen van meditatie en jezelf te stimuleren en te motiveren is het goed zo af en toe een plek te bezoeken waar je je vertrouwd en plezierig voelt om daar gezamenlijk te mediteren.


Programma
thema avond

De bijeenkomst zal circa twee uur duren met voor en na de pauze een meditatie van circa 15 minuten. Tevens zal er kort een thema besproken worden die je vervolgens, als je dat wilt, in je meditatie kunt betrekken.

Tijd: 19.30-20.30 uur
Kosten: €15,00 pp.

Ervaren is de beste leermeester. Onderga het en ontdek wat mediteren voor je (dagelijks leven) betekent. Je kunt je ook inschrijven voor de basiscursus mediteren.

 
Inschrijven

Planning

JISZ 2021-2022 afsluitend tentamen

Schriftelijk afsluitend tentamen Jaartraining I... Lees meer »

Auralezen

Door een aurareading kan je een ander helpen zi... Lees meer »