Dag lieve Karin, 
Ik reageer op je oproepje van de App.

Hoe ging ik mijn IJSO-jaar in? En wat was mijn motivatie?
Halverwege mijn veertigste jaar ging ik op zoek naar verdieping. Ik vroeg mijzelf af wat ik hier op aarde deed en wat de diepere beweegreden van mijn bestaat was? Er moest toch iets zijn? Het kon toch niet zijn dat ik mijn leven leefde, dat het ophield en dat dat het was. Tijdens een open dag bij het ASPI vond ik het begin van wat nu heel gewoon geworden is voor mij. Bewustwording en mezelf leren kennen. Ik dacht dat ik mezelf al redelijk kende, maar niets bleek minder waar. Mijn motivatie om te starten was nieuwsgierigheid en samen met anderen ontdekken wat zingeving en bewustwording nu inhoudt. Het is zo leuk en bijzonder om met andere studenten dit pad te bewandelen. Er ging een nieuwe wereld voor mij open.

Wat heeft het jaar mij opgeleverd? (wat heeft het mij gebracht waar ik verder mee kon)
Mezelf beter leren kennen, gebruik maken van de krachten in mijzelf. Het herkennen, erkennen en opruimen van blokkades door fijne oefeningen. Er ging steeds een laagje af en ik kreeg steeds meer te zien van hoe binnenin als mens werkelijk was met mijn normen, waarden en overtuigingen. Degene die verantwoordelijk is ben je zelf.

Het heeft me gebracht op het pad van de spiritualiteit. Geen gezweef, maar aards en met humor. Ik ben nooit meer van dit pad afgegaan. Als het je eenmaal pakt, blijf je groeien. Het is een prachtig proces en ik zie het ook als een cadeau wat je jezelf kan en mag schenken (zelfs nog beter dan een dure vakantie).

Dit is mijn bijdrage. Je mag plakken en knippen hoor (red. ongewijzigd geplaatst). En ook mijn naam vermelden.

Heel veel succes,
Lieve hartegroet van Gerda