Rebirthing

Rebirthing is het in beweging brengen van geblokkeerde energie op fysiek niveau. Lichaamscellen hebben ook bewustzijn. Heel vaak zijn er in dit lichaamsbewustzijn niet verwerkte ervaringen in de vorm van spanningen opgeslagen. Dit zijn geblokkeerde energieën.

Wat gebeurt er tijdens een rebirthing?
Bij Rebirthing vindt een terugkoppeling plaats van het bewustzijn van het lichaam naar het bewustzijn van de geest. Je merkt dan dat je lichaam een prachtige uiting is van alles wat er in je geest is opgeslagen. Je lichaam vergeet niets en is ook niet in staat om je te bedriegen of voor de gek te houden (de somatische geheugenfunctie).

Rebirthing is luisteren naar je lichaam, naar ieder gevoel in jezelf en er in mee te gaan, kun je jezelf vrij maken van alles wat nu nog blokkeert, zodat je kunt groeien en groeien.

Hoe gaat het in zijn werk?
Door in een rebirthing jezelf toe te staan om te luisteren naar wat er in je lichaam gebeurt, kun je je op fysiek niveau bewust worden van de nu nog onbewuste emoties die in je lichaam liggen opgesloten. Je maakt dan gebruik van de koppeling die er bestaat tussen de psyche en het lichaam, de psychosomatiek.

Je doet dat door 'overademen'. Als je overademt, prikkel je het motorisch zenuwstelsel en die overprikkeling koppelt terug naar een niet verwerkte emotie. Het één staat in verbinding met het ander, daardoor kan overademen leiden tot spontane ontladingen waardoor de in het verleden niet beleefde pijn naar het bewustzijn komt, zodat je er aan kunt werken om het nu wel op te lossen. Je zult hierdoor sensitiever worden.

Samengevat kunnen we zeggen dat:
Psychosomatische problematiek wordt veroorzaakt door een overwerktheid op het psychische vlak wat leidt tot een energetische stagnatie/blokkade, die fysieke klachten veroorzaakt.
Tijdens deze Rebirthingavond kun je je hiervan ontdoen en jouw proces wordt professioneel begeleid.

Duur van de rebirthing en programma
Ieder die zich opgeeft voor de rebirthing, ondergaat het proces individueel en tegelijk met de anderen die er ook zijn. De duur van de rebirthing is ook per individu verschillend, het kan 3 kwartier duren, maar ook 1,5 à 2 uur. Je lichaam geeft dit aan.

Het programma:
- opening met meditatie;
- de rebirthing;
- afsluitende meditatie.

Begeleiding: Anita Verbeij, Linda Verbart, e.a. afhankelijk van het aantal deelnemers

Tarief: € 37,50.Naar het overzicht

Informatie over de planning

Vooraf

Al onze activiteiten zijn openbaar, iedereen kan zich dus inschrijven. In sommige gevallen is een vooropleiding nodig, dan staat dit erbij vermeld.
In april 2017 zal de ASPI een screening ondergaan voor accreditatie door beroepsvereniging VVET. Daarna volgt een accreditatietraject bij de SRNO.

Inschrijven via het inschrijfformulier voor een workshop, module of opleiding waaraan je wilt meedoen.
Inschrijfformulier.

Staat de cursus die je zoekt (nog) niet ingepland? Stuur dan ook je inschrijving in, zo weten we hoeveel animo er is en kunnen we het eerder organiseren.
Tarieven

Verwacht, o.a.:

En nog veel meer. Kijk daarom regelmatig even op onze website.
Staat de workshop die jij wilt volgen er niet bij? Laat het weten, wellicht kunnen we ook die organiseren!

Heb jij kennis en kunde in de lijn van de ASPI visie en -filosofie en zou je bij de ASPI een lezing, workshop of cursus willen geven? Meld je dan gerust met je plan, lesstof (jouw copyright) en programma. Houdt rekening met een ideëel uurtarief, want zo werken we op de ASPI.

Contact.