Mindfulness & meditatie basiscursus

Mindfulness & Meditatie basiscursus

Dit is wat je leert in de basiscursus mindfulness & meditatie:
- Leren bezig te zijn met 'niet doen',
- Stoppen met voor- of achteruit denken,
- Oefenen met aandacht in het NU zijn.

'Mindfulness is door aandachtgerichte meditaties waarnemer zijn van je gedachten, emoties en fysieke sensaties, daardoor kun je (meer) in het hier en nu zijn.'

De focus van deze meditatiecursus ligt dan ook op verbetering van kwaliteit van leven door onder andere ontspannen, ontstressen en (meer) rust creëren in je hoofd.
 
Meditatie is een oeroude, zeer beproefde vorm om met jezelf in contact te komen, om jezelf te verkennen en de balans weer te herstellen, je aandacht te focussen. Boeddha is de grondlegger van het mindfulness en mediteren.
De essentie van mindfulness en meditatie is 'in het nu blijven', wat voor ons westerlingen nog niet zo gemakkelijk is. Als mens in onze neurotiserende 24-uurs maatschappij, lijken we altijd maar bezig te moeten zijn.

Focus in aandacht
Altijd bezig zijn, denkend aan wat was en wat komt. Onze omgeving lijkt dat te versterken, en we gaan er in mee. We kunnen niet stil zitten, gaan maar door en lopen voorbij aan de essentie van onszelf.
Vooral waar er sprake is van veel stress en jachtigheid is mediteren een dagelijks rustpunt, een gelegenheid om even alleen te zijn met jezelf. Ontdekken wat daar is, wat je voelt, wat belangrijk is voor jou. 

Grondbeginselen van het mediteren
Tijdens de bijeenkomsten leer je de grondbeginselen van het mindfulness en mediteren. We bespreken en oefenen in verschillende meditatiemethoden.

Wist je dat ...
... na acht weken 30 minuten per dag mediteren je geheugen- en leervermogen groter worden?
... angst en stress door mindfulness verminderen?
... volgens een artikel in het Algemeen Dagblad in positieve zin verbetering optreedt in spanning, depressie en pijn?
... op het werk er een grotere frustratietolerantie ontstaat en er minder conflictsituaties zijn, waardoor je als vanzelf meehelpt aan een beter arbeidsklimaat?
 ... je krijgt een vrolijkere stemming en
... een hoger energiepeil.
Mediatie verbetert de kwaliteit van je leven.

Docent: Tanja van Langen.
 
Cursusdata:
1. Dinsdag 12 maart
2. Dinsdag 19 maart
3. Dinsdag 26 maart
4. Dinsdag 02 april
5. Dinsdag 09 april
6. Dinsdag 16 april
7. Dinsdag 23 april

Tijd: Van 09:30 tot 11:30 uur.

Locatie: Dorpshuis De Schulp, Visweg 45, Egmond-Binnen.
zaal 1e etage, er is helaas geen lift.

Deelname: € 145,00, inclusief zeven bijeenkomsten van 2 uur, een kop thee, naslagwerk, certificaat van deelname.Naar het overzicht

Informatie over de planning

Onze activiteiten, dus ook de reguliere lessen zijn ook openbaar voor bij- en nascholing. Iedereen kan zich dus inschrijven. Nb. In sommige gevallen is een vooropleiding nodig.
In april 2017 onderging de ASPI een screening voor acceptatie door beroepsvereniging VVET en dit leidde tot een intentieverklaring, waardoor de therapeutleden van de VVET PE-punten krijgen voor het volgen van een workshop of module bij ons.

Inschrijven kan via het inschrijfformulier. De algemene voorwaarden zijjn op elke inschrijving van toepassing.
Inschrijfformulier.

Staat de cursus die je zoekt (nog) niet ingepland? Maak ons dan je interesse kenbaar, zo weten we dat- en hoeveel animo er is en kunnen we het mogelijk organiseren.
Tarieven

Verwacht: zie planning./planning/agenda
 
Contact.