Meditatief tekenen

Meditatief tekenen is intuïtief tekenen.
Voor jou of voor in je praktijk met je cliënten.

Het houdt in dat je je verstand op '0' zet en je blik op 'oneindig' en in die toestand je hand maar de vrije loop laat.

Door de vormen die op papier komen te staan, kun je veel omtrent jezelf ontdekken. Je sterke en zwakke punten, verdriet en blijdschap, boosheid en frustratie enzovoort.
Deze tekeningen, vaak sterk symbolisch, geven tevens mogelijkheden tot verwerking en bieden openingen om een andere houding ten opzichte van bepaalde zaken te vinden.

Het vermogen om 'alles los te laten' en je verstand 'leeg te maken' is een leerproces. Het komt voor dat mensen de eerste paar keer het idee hebben dat er niets uit komt, en juist als je de houding krijgt van 'wat kan mij het schelen', blijkt opeens dat het juist heel goed lukt.

Ervaren op onderbewust niveau!
De cursusleider, Frans Peeters, is een ervaren hypnotherapeut die je leert hoe je jezelf kunt brengen naar een niveau van onderbewust functioneren. De uiteindelijke bedoeling is dat je hoger zelf direct de hand- en armspieren stuurt. In plaats van het gevoel dat je zelf tekent, heb je dan meer de ervaring dat je observeert wat je hand aan het doen is. Later kun je er over nadenken wat de betekenis zou kunnen zijn.

Door middel van bepaalde ankertechnieken wordt er voor gezorgd, dat je op het eind van de avond met een goed gevoel naar huis gaat om de gewone dingen van de dag weer op te pakken.

Ontspannend en rustgevend, je gaat naar huis met een gevoel zoals je dat ook na een meditatiebijeenkomst kan hebben, wat je uiteindelijk thuis ook alleen zou moeten kunnen toepassen.

Meebrengen: A4 tekenblok/papier, zacht zwart potlood, gum, aquarel kleurpotloden.

Docent: Frans Peeters

Data: 27 september / 11 oktober.
Van 13.00-15.00 uur.
Locatie: Dorpshuis De Schulp, Visweg 45, Egmond-Binnen.
Deelnamebedrag per bijeenkomst € 30,00 p.p., contant te betalen op 27 september.Naar het overzicht

De ASPI is verbonden aan de Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijzen (VBAG) voor de opleiding tot integraal therapeut.

Contact.