Zoeken in de website

Inschrijven Nieuwsbrief

STUDIEJAAR 2 in Opleiding Energetisch integraaltherapeut  

In het eerste leerjaar, de JISZ, leg je de belangrijke en stevige basis voor het vervolgonderwijs naar het vak van de energetisch integraaltherapeut. In dit studiejaar leer je niet alleen stap voor stap energetisch gerichte vaardigheden kennen en (verder) ontwikkelen, ook leg je al een basis voor therapeutische behandeling.
Deze vaardigheden kun je direct in de praktijk toepassen; eerst in de les en in je intervisiegroep, dan onder supervisie met cliënten tijdens de lessen en onder 1-op-1 begeleiding van een docent.

Vanaf 2022 verandert de lesstructuur. Was dit lesjaar alleen gericht op de energetische vakken, in de praktijk begeven de studenten zich ook vaak op het therapeutisch terrein. Daarom mixen we vanaf het 2e studiejaar de energetische en therapeutische vakken en kun je alleen na succesvolle afronding van de vier studiejaren nog in aanmerking komen voor het diploma Energetisch integraaltherapeut. Na succesvolle afronding van het 2e studiejaar wordt een certificaat van energetisch begeleider aan je afgegeven.

Wil je starten met je eigen praktijk? Dat kan.
We adviseren daarom de opleiding Psychosociale basiskennis (PSBK) te volgen. Dit is een intensieve opleiding die je veel kennis en kunde brengt. De ASPI werkt samen met CIVAS, die een hbo accreditatie heeft voor deze opleiding. Bij voldoende inschrijvingen via de ASPI is het mogelijk om de opleiding bij CIVAS met wat korting te volgen. Je hebt dan in één studiejaar tweemaal studiegeld te voldoen. Wil je de PSBK op een later tijdstip doen, dan respecteren we jouw keuze. 

Ondernemersvaardigheden
Daarvoor maken we gebruik van de kennis en kunde van de KvK, hoe, dat lees in in het curriculum die je onderaan deze pagina kunt downloaden.Het is goed om je te beseffen dat dit studiejaar heel boeiend en leerzaam is, en ook veel tijd en inzet van je vraagt. Dit zal zeker de nodige invloed kunnen hebben op je eventuele familie- en huisgenoten.

Na dit gedegen 2e studiejaar in de opleiding kun je al enorm veel voor je medemens betekenen.
Het is een opleiding waar jij als persoon ook enorm door groeit, dus doe deze opleiding ook gerust als je (nog) niet van plan bent om een eigen praktijk te starten.

Werken op het energetische niveau en basaal therapeutisch niveau vraagt om luisteren als grote kwaliteiten van de energetisch begeleider en vanuit een spirituele levenshouding.

Beroepsvereniging en Wkkgz
Je bent bij aanvang van dit studiejaar studentlid van een relevante beroepsvereniging en verzekerd in het kader van de Wkkgz. Je overlegt hiervan bewijsstukken aan het begin van het studiejaar.

Lesprogramma
In het kader van basisgesprekstechnieken:
- NLP basisniveau
- Spiritualiteit deel 1

In het kader van basiskennis voor de praktijkvakken:
- Intake
- Intervisie (theorie)
- Kernkwaliteiten

Energetische praktijkvakken:
- Werken met persoonlijkheidsdelen
- Auralezen
Theorie, practica met cliënten, werken met cliënten onder supervisie van je docent, Intervisie (praktijk)

Basis therapeutisch gerichte vakken:
- Stervensbegeleiding
- Focussen, theorie en praktijk
- Werken met cliënten onder supervisie van je docent
- Intervisie (praktijk)

Voor het starten van je praktijk:
- Ondernemersvaardigheden

Vrijstelling
Als je (bij voorbeeld) elders al een opleiding NLP of stervensbegeleider met een diploma of certificaat hebt afgerond, kan je in aanmerking komen voor vrijstelling van deze vakken. Neem gerust contact met ons op om te overleggen.
Nb. een vrijstelling leidt niet tot verlaging van het studiegeld.

Doel studiejaar, lesprogramma, tijd en ECT, examen/afrondingseisen: 
Voor het curriculum van het 2e studiejaar, klik hier.

Certificaat
Na succesvolle afronding van het 2e studiejaar met alle exameneisen en toetsen met het cijfer 6 of hoger wordt een certificaat van energetisch begeleider aan je afgegeven.

Kosten buiten het lesgeld voor het 2e studejaar

  • Verplichte studieboeken, kosten totaal rond € 65,00.
  • Twee individuele sessie leer/begeleidingssessies met een hulpvraag van jou bij een van de door de
    ASPI aangewezen docenten. Afhankelijk bij wie je de sessie doet, zijn de kosten voor deze sessie tussen de € 85,00 à € 125,00.
  • Geldig bewijs van reanimatie. Deze cursus kun je op de ASPI volgen en kost (in 2022) € 67,50 pp. Inschrijven.
    De factuur voor deze cursusdag kun je, samen met je reanimatiebewijs, ná de lesdag, insturen naar je ziektekostenverzekeraar voor een (deel) vergoeding vanuit je aanvullende verzekering.
  • Observerende stage.
  • PSBK, bedragen 2022 nog niet bekend.

Voor alle tarieven kun je hier klikken.

Verder gaan in de opleiding Energetisch integraaltherapeut (EIT)
Na dit studiejaar kun je vanuit een spirituele attitude cliënten op basaal energetisch niveau begeleiden. Luisteren is een van je belangrijkste kwaliteiten. Daarbij zul je merken dat je geleerde vaardigheden welkome en belangrijke hulpmiddelen zijn. Zo kun je de cliënt nét die ondersteuning bieden die hij of zij nodig heeft om weer zelfstandig en met meer inzichten in zijn/ haar leven verder te kunnen. Het zou maar zo kunnen zijn dat het smaakt naar meer verdieping en het 3e studiejaar lonkt. Dus .... Verder in het 3e studiejaar (hbo).

Veel studenten gaan door omdat deze opleiding je a. persoonlijk heel veel brengt en b. er behoefte is ontstaan om cliënten op therapeutisch niveau bij te staan in zingeving op het daadwerkelijke spirituele niveau. Door onder meer hypnotherapie, Socratisch gesprek, reïncarnatiefilosofie en - therapie verdieping in spiritualiteit en nog veel meer! 

Foto rechts: ASPI, de zonnige trap naar boven.

Ilse, voormalig student energetisch begeleider, over de eerste lesdag Auralezen:
"Hoe ik het ervaren heb? Een geweldig les-weekend weer. Leuk om docent Anja weer te zien en les te krijgen over haar kwaliteit, auralezen. Ik ging er blanco in en op de achtergrond de gedachte: zou ik het ook kunnen? Anja garandeerde dat ik op het einde van de dag een bevestigend antwoord zou krijgen: Yes, you can! En inderdaad, het ging me makkelijker af dan ik had gedacht. Ik liet al mijn gevoelens en beelden stromen als een kind zo ongedwongen. De opdracht was immers, laat alles komen en spreek het uit. Heerlijk bevrijdend effect ook! Voor mij persoonlijk gaf het me weer meer zelfvertrouwen in mijn eigen kunnen en tevens was het een spiegel die ik me zelf kon voorhouden. We  kunnen zelfs spreken van een win win situatie. Dus Karin, een super weekend en ik denk dat ik voor de hele groep kan spreken,  want zoals ik het ervaarde hadden we allemaal de glinsteringen in onze ogen en een lichtkrans om ons heen die heel ver reikte! (ik  denk dus dat ik me wel ga opgeven voor auralezen)." 
Toegevoegd door het management: Ilse meldde zich aan voor zowel de module TH als AL (en is met glans geslaagd :-)!

Planning

Zielsblij!

Zielsblij! Een workshop-dag voor je persoonlijk... Lees meer »

Jaartraining Intuïtieve Spirituele Zelfontwikkeling (JISZ)

Jaartraining Intuïtieve Spirituele zelfOntwikke... Lees meer »

Klinische training

Klinisch TRAINEN Klinisch getraind worden is ni... Lees meer »

JISZ overgangstentamen

Schriftelijk overgangstentamen Jaartraining Int... Lees meer »