Zoeken in de website

Inschrijven Nieuwsbrief

Opleiding tot Energetisch begeleider (EB)

In het eerste leerjaar, de JISO, legde je de belangrijke en stevige basis voor het vervolgonderwijs naar het vak van de energetisch begeleider. In modules leer je stap voor stap energetisch gerichte vaardigheden kennen en (verder) ontwikkelen. Deze vaardigheden kun je direct in de praktijk toepassen; eerst in je intervisiegroep, dan onder supervisie met cliënten op de academie en onder 1-op-1 begeleiding van een docent en na je eindexamen zelfstandig in je eigen praktijk.

Het is goed om je te beseffen dat je al na deze prachtige en gedegen opleiding al enorm veel voor je medemens kan betekenen. Bovendien is het een feest van energetische ontwikkeling waar jij als persoon ook enorm door groeit, dus doe deze opleiding ook gerust als je (nog) niet van plan bent om een eigen praktijk te starten.

Werken op het energetische niveau en luisteren zijn de grote kwaliteiten van de energetisch begeleider. Dit vanuit een spirituele levenshouding.

Modules
Module 1 - gesprekstechnieken
- Socratisch gesprek
- NLP basisniveau
- Spiritualiteit
- Omgaan met lastige mensen, inclusief oefenen met een heel fijne trainingsactrice

Module 2 - basiskennis energetische vakken (AL | TH/CE | Bach niveau 2)
- Intake
- Intervisie (theorie)
- Kernkwaliteiten
- Suggesties

Na module 1 en 2 kun je de volgende modules in je eigen volgorde doen. NB. sommige van deze modules worden een keer per jaar ingepland.

Module - AL (auralezen)
- Auralezen
- Practica met cliënten auralezen
- Werken met cliënten onder supervisie van je docent
- Intervisie (praktijk)

Module - TH/CE (therapeutic healing/ Chinese energetica)
- therapeutic healing
- Chinese energetica
- Practica met cliënten TH/CE
- Werken met cliënten onder supervisie van je docent
- Intervisie (praktijk)

Module - BBR niveau 2 (Bach Bloesem Remedies)
- Bach Bloesem Remedies
- Practica met cliënten BBR
- Werken met cliënten onder supervisie van je docent
- Intervisie (praktijk)

Module - therapeutisch gerichte vakken
- Stervensbegeleiding
- Focussen
- Practicum focussen met cliënten
- Werken met cliënten onder supervisie van je docent
- Intervisie (praktijk)

Als je twijfelt over bijvoorbeeld het volgen van een of meer praktijkvakken of wat nu het beste bij je past, dan kun je altijd een adviesgesprek aanvragen met de directeur van de ASPI ieo.

Vrijstelling?
Als je bijvoorbeeld elders al een opleiding NLP of Bach Bloesem Remedie hebt gedaan en met een diploma of certificaat hebt afgerond, dan kan je in aanmerking komen voor vrijstelling van deze vakken. Neem gerust contact met ons op om te overleggen als je het idee hebt dat jij in aanmerking komt voor vrijstelling van een bepaald vak.

Als je aan alle exameneisen hebt voldaan (zie het overzicht hieronder), kom je in aanmerking voor het diploma energetisch begeleider.

Exameneisen

 • Verplichte studieboeken, kosten totaal rond € 55,00.
 • Een individuele sessie leer/begeleidingssessie met een hulpvraag bij een van de door de
  ASPI ieo aangewezen docent. (Deze kun je vinden op het aankondigingenbord op de ASPI zelf en als je student bent, ook onder de inlogbutton van jouw studiejaar. Afhankelijk bij wie je de sessie doet, zijn de kosten voor deze sessie tussen de € 75,00 à € 100,00.
 • Geldig bewijs van reanimatie. Deze cursus kun je op de ASPI ieo volgen en kost (in 2017) € 65,00 pp.
  Planning. Inschrijven.
  De factuur voor deze cursusdag kun je samen met je reanimatiebewijs, dus ná de lesdag, insturen naar je ziektekostenverzekeraar voor een (deel) vergoeding vanuit je aanvullende verzekering.
 • Observerende stage.
 • Intervisieverslag van een bijeenkomst met je intervisiegroep.
 • Je hebt alle theoretische en praktische examens afgerond met het cijfer 6 of hoger.

Diploma Energetisch begeleider
Van harte gefeliciteerd!

Je bent Energetische begeleider, en nu?
Na deze studie kan je vanuit een spirituele attitude cliënten op energetisch niveua begeleiden. Vooral luisteren naar hun verhaal te luisteren. Je hebt niet alleen geleerd te luisteren naar wat gezegd wordt, maar ook naar wat er niet wordt gezegd. Daarbij zul je merken dat je energetisch gerichte vaardigheden welkome en belangrijke hulpmiddelen zijn. Zo kun je de cliënt nét die ondersteuning bieden die hij of zij nodig heeft om weer zelfstandig verder te kunnen. Vaak ontstaat er de behoefte aan meer, verdieping! Dus ......

Energetisch integraaltherapeut (EIT)
En dan door naar het 3e studiejaar, op HBO niveau. Veel studenten gaan door, en dat is ook logisch omdat deze opleiding je persoonlijk heel veel brengt en er daarnaast behoefte is ontstaan om cliënten op therapeutisch niveau bij te staan. Voor zingeving, voor het daadwerkelijke spirituele niveau, nieuwsgierig naar hypnotherapie en het werken met deelpersoonlijkheden van je medemens, reïncarnatiefilosofie en - therapie en nog veel meer! 

Je vooropleidingsniveau is HAVO of MBO. Is dit bij jou anders? Vraag ook dan gerust een gesprek aan met de directeur voor jouw doorstroommogelijkheden! 

Foto rechts: ASPI ieo, de zonnige trap naar boven.
Ilse, voormalig student energetisch begeleider, over de eerste lesdag Auralezen:
"Hoe ik het ervaren heb? Een geweldig les-weekend weer. Leuk om docent Anja weer te zien en les te krijgen over haar kwaliteit, auralezen. Ik ging er blanco in en op de achtergrond de gedachte: zou ik het ook kunnen? Anja garandeerde dat ik op het einde van de dag een bevestigend antwoord zou krijgen: Yes, you can! En inderdaad, het ging me makkelijker af dan ik had gedacht. Ik liet al mijn gevoelens en beelden stromen als een kind zo ongedwongen. De opdracht was immers, laat alles komen en spreek het uit. Heerlijk bevrijdend effect ook! Voor mij persoonlijk gaf het me weer meer zelfvertrouwen in mijn eigen kunnen en tevens was het een spiegel die ik me zelf kon voorhouden. We  kunnen zelfs spreken van een win win situatie. Dus Karin, een super weekend en ik denk dat ik voor de hele groep kan spreken,  want zoals ik het ervaarde hadden we allemaal de glinsteringen in onze ogen en een lichtkrans om ons heen die heel ver reikte! (ik  denk dus dat ik me wel ga opgeven voor auralezen)." 
Toegevoegd door het management: Ilse meldde zich aan voor zowel de module TH als AL (en is met glans geslaagd :-)!

Planning

Reïncarnatietherapie (bijscholing)

Deze lessen zijn bedoeld als: - aanvulling op h... Lees meer »