Zoeken in de website

Inschrijven Nieuwsbrief

Opleiding Meditatieleraar basis

Meditatie is een prachtige en basale vaardigheid. Met die vaardigheid kun je je kijk op de wereld en jezelf zodanig bijstellen dat je gefundeerd op weg gaat naar de rust, stilte en harmonie in jezelf. Je omgeving zal dat ook opmerken.

Om zoveel mogelijk mensen de gelegenheid te geven dit te leren door te mediteren, kan je opgeleid worden op tot meditatieleraar basiscursus. Je kunt dan mensen begeleiden die door middel van meditatie het pad willen volgen naar innerlijke vrede, door vooral in het hier en nu te blijven, vriendschap en samen delen. 

Je leert
Als meditatieleraar verdiep je bestaande vaardigheden om een meditatie basiscursus te kunnen geven aan een groep. De zeven lessen daartoe ontwikkel je gedurende je opleiding zelf. Wij bieden je daartoe de bindende richtlijnen.
We voorzien je werk van feedback. Natuurlijk ga je zelf een van jouw lessen geven aan je medecursisten.

Na afloop van de opleiding tot meditatieleraar basiscursus ben je in staat om de door jouzelf ontwikkelde basiscursus meditatie aan een groep te geven. Je weet terdege waar je mee bezig bent, hoe je mensen motiveert en stimuleert en hoe je de vaardigheid van het mediteren op een inspirerende wijze overbrengt. Dit komt mede door de huiswerk- en praktijkoefeningen. 

Portfolio
Je maakt voor jouw verdere ontwikkeling en verdieping in deze onstoffelijke materie, die we stoffelijk uitdrukken, een portfolio. Aan de hand van opdrachten die je gedurende de opleiding ontvangt en je eigen (praktijk) ervaringen stel je je portfolio verdiepend samen. Ook lees je een hiertoe tenminste één betekenisvol boek, zoek je interessante informatie en houd je een dagboek bij van je eigen meditatieervaring gedurende een onafgebroken aantal dagen.


 
Instromen in de opleiding tot meditatieleraar-basis
Je bent al meditatiecoach en mediteert zelfstandig dagelijks rond de 30 minuten.

Cursusduur:
7,5 lesdagen. 
Huiswerkbelasting rond de 12 uur per week of meer, afhankelijk van je eigen inzet en wensen.

Werken onder supervisie kan onderdeel vormen van deze opleiding. Stage behoort tot de mogelijkheden, dit brengt extra kosten met zich mee.

Vervolgstudie
Voor hen die door willen groeien naar het spirituele- en zielsniveau, is er de vervolgopleiding tot meditatieleraar-gevorderden, waarna je in staat bent een vervolgcursus te geven.

Docent: Karin Groot. Karin is energetisch integraal registertherapeut, hbo-docent, meditatieleraar basi- en vervolgcursus.

Kosten: zie tarief
Minimaal zes deelnemers.

Inschrijfformulier

Planning

Zielsblij

Zielsblij Workshop-dagen voor je persoonlijke v... Lees meer »

Reanimatie / AED van volwassenen en kinderen

Reanimatie Het is iets wat je nooit hoopt mee t... Lees meer »

Psychofysiologie (VVET: PSBK/MBK PE-punten)

Psychofysiologie (MBK/PSBK bijscholing) VVET th... Lees meer »