Zoeken in de website

Inschrijven Nieuwsbrief

Opleiding Meditatieleraar I en II

Meditatie is een prachtige en basale vaardigheid waarmee je je kijk op de wereld en jezelf zodanig kunt bijstellen dat je gefundeerd op weg gaat naar de rust, stilte en harmonie in jezelf. Om zoveel mogelijk mensen de gelegenheid te geven te leren mediteren, leiden we studenten op tot meditatieleraar.

Vaardigheden
Als meditatieleraar beschik je over de vaardigheden om de meditatie basiscursus te geven, die je gedurende je opleiding deels zelf ontwikkelt. We bieden je daartoe de structuur in vormgeving. We voorzien je werk van feedback en uiteraard ga je zelf een les geven aan je medecursisten.

Je kunt mensen begeleiden die door middel van meditatie het pad willen volgen van innerlijke vrede, van vriendschap en samen delen. Na deze opleiding weet je terdege waar je mee bezig bent, hoe je mensen motiveert en stimuleert, en hoe je de vaardigheid van het mediteren op een inspirerende wijze overbrengt. Dit komt mede door de huiswerk- en praktijkoefeningen. 

Portfolio
Je maakt voor je verdere verdieping in deze onstoffelijke materie die we stoffelijk uitdrukken, een portfolio aan de hand van opdrachten die je gedurende de opleiding ontvangt en je eigen (praktijk) ervaringen. Ook lees je een hiertoe betekenisvol boek.

Wanneer kun je de opleiding tot meditatieleraar I volgen?
Natuurlijk ben je al meditatiecoach en goed gemotiveerd om dagelijks te mediteren. Werken onder supervisie vormt onderdeel van deze opleiding. Stage behoort tot de mogelijkheden, houdt daarbij rekening met extra kosten.

Cursusduur 7,5 lesdagen. Huiswerkbelasting rond de 3 uur per week.

Na afloop van de opleiding tot Meditatieleraar I ben je in staat de basiscursus te geven.

En voor hen die door willen naar het spirituele- en zielsniveau is er de vervolgopleiding tot meditatieleraar II, waarna je in staat bent de vervolgcursus te geven; de meditatiecursus voor gevorderden.

Docent: Karin Groot

Planning
Tarief
Inschrijfformulier

Planning

Er zijn nog geen berichten.