ASPI

Zoeken in de website

Inschrijven Nieuwsbrief

Opleiding meditatiecoach

In de opleiding tot meditatiecoach leer je in vijf bijeenkomsten theoretisch, en zeker ook praktisch om op een verantwoorde wijze meditatiebijeenkomsten te schrijven en te begeleiden. In vier theorielessen zullen we interactief bezig zijn. Je bouwt je mogelijkheden uit om variatie in het mediteren te brengen en je leert onder andere hoe met meditatiethema's om te gaan.
Daarover organiseer je samen met je medestudenten een meditatiebijeenkomst als vijfde les, als een soort 'generale repetitie' voor je Proeve van Bekwaamheid. Opleiding meditatiecoach

Meditatiebijeenkomsten
Ieder die mediteert weet dat je daarbij best wel eens een steuntje in de rug kunt gebruiken, afgezien van het feit dat het gewoon fijn is om zo af en toe met gelijkgestemden bijeen te zijn en van gedachten te kunnen wisselen. Je gaat dan op zoek naar iemand die meditatiebijeenkomsten organiseert, iemand die begrijpt waar je mee bezig bent en ook weet dat je soms een 'dorre' periode doormaakt, een meditatiecoach die je op een positieve en constructieve manier kan motiveren en stimuleren en daarbij voldoende achtergrond heeft om te weten waar hij mee bezig is. 
 

Creatieve vermogens aanspreken
Als je aan de opleiding begint, mediteer je natuurlijk al op het niveau van de gevorderde en ben je goed gemotiveerd voor dagelijkse meditatie. Als afsluiting van deze cursus organiseer je je eigen meditatiebijeenkomst voor deelnemers die je zelf werft. Dit is tevens je Proeve van Bekwaamheid.

Tijdens de Proeve van Bekwaamheid (PvB), waarmee je dus de opleiding afrondt en waarbij de andere deelnemers telkens aanwezig zijn, heb je de gelegenheid om je creatieve vermogens aan te spreken voor het samenstellen en uitvoeren van een groepsmeditatieavond. Tijdens je PvB middag of avond zet je de kroon op je werk. Je ontvangt dan het certificaat Meditatiecoach.

Voor wie?
Voor hen die de basiscursus meditatie en/of de Jaartraining Intuïtieve Spirituele Ontwikkeling, en de meditatiecursus voor gevorderden bij de ASPI ieo volgden.
Beschik je over een andere vooropleiding, dan leg je eerst een schriftelijke toets af waaruit blijkt dat je kennis voldoende is om deel te nemen aan de opleiding tot meditatiecoach.

Cursusduur
Vier bijeenkomsten theorie, één bijeenkomst (les 5) een gezamenlijke meditatieavond/-middag voor een groep verzorgen en daarnaast voor elke deelnemer een dagdeel Proeve van Bekwaamheid, waarbij alle cursisten telkens aanwezig zijn.

Huiswerkbelasting
6-12 uur na elke les; voor het uitdenken en uitschrijven van vier themabijeenkomsten en het maken van je portfolio.

Spreekt deze opleiding je aan en wil je meedoen? Vul dan hieronder het inschrijfformulier in.
Heb je nog vragen? Laat het ons weten.

Planning         
Tarieven 
Inschrijfformulier

Bericht van een meditatiecoach in opleiding:
"Lieve Karin,
 
Bij deze mijn vierde en alweer laatste geschreven meditatiebijeenkomst.
Ha ik word er helemaal een beetje droevig van merk ik! Omdat het de laatste is.
Ik vond het erg mooi om te doen. Het mooie zit hem voor mij in meerdere dingen.
Het mogen schrijven, helemaal inleven in een thema, wat je mensen wilt meegeven en laten ervaren op verschillende gebieden (VAKOG), daarop weer de juiste passende meditaties erin laten vloeien...
Ik merk ook aan mezelf dat er (ook door de lessen) een hele ontwikkeling in mezelf heeft plaatsgevonden waardoor ik me ( nu ; ) sterker voel.
Dat wilde ik je graag even zeggen!
Karin, dank je wel alvast!
Liefs van IM"

 

 

Planning

Intuïtieve spirituele ontwikkeling

Persbericht De jaartraining intuïtieve spiritu... Lees meer »

Overdracht & Tegenoverdracht

In deze inspirerende les leer je herkennen wann... Lees meer »

Reanimatie / AED van volwassenen en kinderen

Het is iets wat je nooit hoopt mee te maken: Lees meer »