Zoeken in de website

Inschrijven Nieuwsbrief

On-line Opleiding meditatiecoach

In de on-line opleiding tot meditatiecoach leer je in een aantal on-line bijeenkomsten theoretisch, maar zeker ook praktisch, om op een verantwoorde wijze thema-meditatiebijeenkomsten te schrijven en te begeleiden.
In vier theorielessen zullen we interactief bezig zijn en ontvang je je opdrachten om aan je portfolio te werken. Zo maak je je eigen naslagwerk. Je bouwt je mogelijkheden uit om variatie in het mediteren te brengen en je leert onder andere hoe met meditatiethema's om te gaan.
Opleiding meditatiecoach

Meditatiebijeenkomsten
Ieder die mediteert weet dat je daarbij best wel eens een steuntje in de rug kunt gebruiken, afgezien van het feit dat het gewoon fijn is om zo af en toe met gelijkgestemden bijeen te zijn en van gedachten te kunnen wisselen. Je gaat dan op zoek naar iemand die meditatiebijeenkomsten organiseert, iemand die begrijpt waar je mee bezig bent en ook weet dat je soms een 'dorre' periode doormaakt, een meditatiecoach die je op een positieve en constructieve manier kan motiveren en stimuleren en daarbij voldoende achtergrond heeft om te weten waar hij mee bezig is. 
 
Als je aan de opleiding begint, mediteer je natuurlijk al op het niveau van de gevorderde en ben je gemotiveerd voor dagelijkse meditatie.

Afronding van de cursus
Als afsluiting van deze cursus organiseer je je eigen meditatiebijeenkomst voor deelnemers die je zelf werft. Dit is een live bijeenkomst (corona-proof) en tevens je Proeve van Bekwaamheid, een afsluitend praktijktentamen dus. Voorafgaand aan de PvB lever je je portfolio in.

Tijdens de Proeve van Bekwaamheid (PvB), waarmee je dus de opleiding afrondt, heb je de gelegenheid om je creatieve vermogens aan te spreken voor het samenstellen en uitvoeren van een groepsmeditatieavond. Tijdens je PvB middag of avond zet je de kroon op je werk. Als je een voldoende hebt, dat wil zeggen minimaal het cijfer 6, dan ontvang je het certificaat Meditatiecoach. 

Voor wie?
Voor hen die de basiscursus meditatie en/of de Jaartraining Intuïtieve Spirituele Ontwikkeling, en de meditatiecursus voor gevorderden bij de ASPI volgden. Of wellicht heb je andere, soortgelijke ervaring. Overleg gerust met ons.

Cursusduur
Vier on-line bijeenkomsten theorie van 2,5 uur en één praktijkbijeenkomst waarin je een meditatiebijeenkomst voor een zelf bij elkaar verzamelde groep mensen van 1,5 uur verzorgt. Je oefent thuis met mensen (corona-proof natuurlijk) de bijeenkomsten die je zelf ontwikkeld hebt. Daarvan schrijf je zelfreflectie die ook weer in je portfolio komt.
De praktijkbijeenkomst wordt gehouden in Egmond-Binnen of in Zevenaar.

Huiswerkbelasting 
6-12 uur na elke les, onder meer voor het uitdenken en uitschrijven van drie themabijeenkomsten en het maken van je portfolio.

Spreekt deze opleiding je aan en wil je meedoen? Vul dan hieronder het inschrijfformulier in.
Heb je nog vragen? Laat het ons weten.

Deelname kosten: Zie tarieven 
Planning: Planning informatie
Inschrijven: Inschrijfformulier

Reactie van een meditatiecoach in opleiding:
"Lieve Karin,
 Bij deze mijn vierde en alweer laatste geschreven meditatiebijeenkomst. Omdat het de laatste is word ik er helemaal een beetje droevig van merk ik!
Ik vond het erg mooi om te doen. Het mooie zit hem voor mij in meerdere dingen.
Het mogen schrijven, helemaal inleven in een thema, wat je mensen wilt meegeven en laten ervaren op verschillende gebieden (VAKOG), daarop weer de juiste passende meditaties erin laten vloeien...
Ik merk ook aan mezelf dat er (ook door de lessen) een hele ontwikkeling in mezelf heeft plaatsgevonden waardoor ik me ( nu ; ) sterker voel.
Dat wilde ik je graag even zeggen!
Karin, dank je wel alvast!
Liefs van IM"

Planning

Jaartraining Intuïtieve Spirituele Zelfontwikkeling (JISZ)

Jaartraining Intuïtieve Spirituele zelfOntwikke... Lees meer »

Auralezen

Deze lesdag is zó ingericht dat zowel beginners... Lees meer »

JISZ overgangstentamen

Schriftelijk overgangstentamen Jaartraining Int... Lees meer »

Klinische training

Klinisch TRAINEN Klinisch getraind worden is ni... Lees meer »