Werken met persoonlijkheidsdelen

De module Werken met persoonlijkheidsdelen is een belangrijke manier van kijken en tegelijk een geweldige therapeutische behandeltechniek. Het geeft inzicht in wat maakt dat iemand zo perfectionistisch, terughoudend, angstig, geen nee kan zeggen, altijd maar doorgaat, boos, enzovoort is.

De basis van deze  techniek ligt in het werk van de psychologen H. en S. Stone en is door ons verder ontwikkeld voor de spiritueel werkende energetisch integraaltherapeut. De module is daarmee tevens onderdeel van het 3e studiejaar.

Ieder mens heeft dominante, overheersend aanwezige, persoonlijkheidsdelen in zich. Daartegenover staan de persoonlijkheidsdelen die 'weggestopt' zijn en te weinig ruimte en aandacht krijgen. Dit merk je aan uitspraken als: "Ik zou weleens een dag rustig een boek willen lezen, maar ja....". Of wat te denken van een doordrammer die uiteindelijk tot een burn-out leidt?
De balans tussen de persoonlijkheidsdelen is bij veel mensen zoek, en je voelt je daardoor minder krachtig als gehele persoon. Dit heeft ook invloed op het energieniveau.

In het werken met persoonlijkheidsdelen ga je in gesprek met zowel het overheersende als weggestopte deel. Daarnaast komen ook innerlijk kind-delen in het licht te staan. Telkens weer is het verwonderlijk hoeveel informatie en inzicht het gesprek met delen geeft. Heel zin-gevend.

Tussen de lessen is telkens minimaal twee weken gepland, zodat je voldoende tijd hebt om het werken met persoonlijkheidsdelen zelf te ervaren en doorleven. Dubbel leerzaam dus.
Daarom is deze module ook geschikt om te volgen voor je eigen ontwikkeling en je kijk om je medemens te kunnen verbreden.

Start van de module: 06 september a.s.
Overige lesdata: 20, 27 september, 04 oktober (09.30-14.30 uur), 01 november.
Vervolgens optioneel een individueel praktijkexamen. 
Tijd: van 10.00-15.30 uur, m.u.v. 04 oktober.

Locatie: Visweg 45, Egmond-Binnen.
Docent: Karin Groot

Tarief
Inclusief vijf lessen, syllabus, drie verslagen thuissessies van feedforward voorzien.
Exclusief koffie en thee a 1 euro per kopje, praktijktentamen.

Dit zijn de modules die je kan volgen