Zoeken in de website

Inschrijven Nieuwsbrief

Kennismaking
ASPI Intuïtieve & energetische opleidingen

Beste geïnteresseerde in de ASPI opleidingen,

Introductie
Onze opleiding tot eclectisch integraaltherapeut (EIT) verbinden en integreren de verschillende, reguliere én niet-reguliere disciplines in de psychosociale gezondheidszorg. We stimuleren studenten om de traditionele grenzen tussen vakgebieden, theoretische ideologieën en andere invalshoeken te toetsen, te doorbreken en te integreren. 

ASPI-filosofie
Voor ons geldt de kernwaarde dat ieder mens gerespecteerd en onbevooroordeeld benaderd dient te worden. Studenten werken daarom voortdurend aan zichzelf. Ze doen dat in het eerste studiejaar en ook in de studiejaren daarna. Wie zichzelf heeft leren kennen, kan onderscheid maken tussen wat van de ander is van en van zichzelf. Dat maakt de weg vrij om onbetrokken betrokken te zijn en een ander daadwerkelijk te kunnen ondersteunen en begeleiden. De ASPI-docenten belichten in hun lessen verschillende invalshoeken en filosofische denkkaders, daarbij hebben zij allen onze filosofie als uitgangspunt.
 
Voor wie is de ASPI?
Onze opleidingen vallen onder de categorie volwasseneneducatie. Het werken met mensen volgens onze filosofie, vereist enige levenservaring. Voor toegang tot de JISZ hanteren we een leeftijdsgrens van 24 jaar. Ben je jonger en heb je interesse? Neem gerust contact met ons op om te overleggen. De totale opleiding kun je in deeltijd over een periode van vier jaar afronden, waarbij een volledige dagtaak geen belemmering vormt.
 
Onafhankelijkheid
Als onafhankelijke en particuliere onderwijsinstelling wordt de ASPI niet door de overheid gesubsidieerd. Wel zijn werkgevers regelmatig bereid om de studiekosten geheel of gedeeltelijk te vergoeden. Verder is er de belastingdienst die zowel bij de aftrek van de studiekosten als bij de opzet van een eventuele praktijk een deel van de kosten kan vrijstellen. De opleiding kan regelmatig ook met behoud van een uitkering worden gevolgd.
je kunt rechtstreeks informatie vragen bij de genoemde instanties. Heb je daarbij schriftelijke informatie nodig van de ASPI? Laat het ons weten, we helpen je graag.
 
Kwaliteitswaarborg
De 4-jarige opleiding tot eclectisch integraaltherapeut (voorheen: spiritueeltherapeut en energetisch integraaltherapeut) werkt samen met beroepsvereniging VBAG. Daarnaast beschikt eigenaresse en directeur van de ASPI, Karin Groot, als zelfstandig registertherapeut over twee AGB-codes waardoor zij is opgenomen in het Vektis-register. Dit register wordt door de zorgverzekeraars gezien als een kwaliteitswaarborg voor haar therapieën. Dat wil overigens niet zeggen dat de sessies altijd (deels) vergoed worden. Informeer dit bij je ziektekostenverzekeraar. Karin studeerde onder meer Didactiek in het hoger onderwijs aan de HAN en Psychosociale basiskennis.

Inschrijven & informatie
De ASPi sluit haar deuren per 19 juni 2022

Planning

JISZ 2021-2022 afsluitend tentamen

Schriftelijk afsluitend tentamen Jaartraining I... Lees meer »

Auralezen

Door een aurareading kan je een ander helpen zi... Lees meer »