Zoeken in de website

Inschrijven Nieuwsbrief

Afl. 4 Vertrouwen

Exclusief voor de ASPI geschreven.

Op zolder word ik niet gestoord. Ik heb de slaapbank uitgeklapt en ga er in lotushouding op zitten. De laptop staat aan en ik start het Youtube filmpje van mijn favoriete meditatie-sessie. Meditatie is toegepaste alchemie, leer van de veranderende energie. Ik ga op in de kundalinisessie. Transformatie, hier ben ik!

Kundalini gaat ervan uit dat er onder in de ruggengraat van ieder mens een bron van energie besloten ligt. Die energie kan worden vrijgemaakt.
Die energie wordt vaak weergegeven als twee slangen die vanuit de onderrug langs de ruggengraat omhoog komt. Het is een helende energie. De caduceus of staf van Hermes komt veel voor in de alchemie. Bijzonder genoeg vind je deze staf van Hermes ook terug in veel logo’s van medische instellingen, dokters en apothekers. Mijn eerste kundalinisessie die ik deed, was ’s avonds. Een foutje, want ik deed daarna de hele nacht geen oog meer dicht. Het duurde een aantal keer voordat ik me over kon geven aan de meditatie-energie.

Maar vandaag heb ik alles voor elkaar. Er kan niets misgaan. Daar is de flow, weg is het denken. "Adem in” zegt de instructrice. Plots verschijnt er midden in het filmpje een schreeuwerige reclameboodschap over deodorant. Mij wordt beloofd dat ik met deze spuitbus de dagelijkse beslommeringen strak onder controle heb. Flitsend dramt de reclame door op stampende muziek. Het contrast met de meditatiesessie had niet groter kunnen zijn. "Adem uit” zegt de instructrice als het meditatiefilmpje eindelijk wordt hervat. Ik lig inmiddels blauw aangelopen op mijn slaapbank en hap naar adem.

Zou niet ademen een goede manier van aarden zijn?

Irene Suis Hakjes

Deze column is een verslag van mijn persoonlijke zoektocht in de wereld van spiritualiteit. Daarmee geef ik vorm aan mijn eigen waarheid. Voor de zoektocht naar jouw eigen waarheid ben je zelf verantwoordelijk.
Ik wens je alle goeds bij die zoektocht.

Planning

JISZ 2021-2022 afsluitend tentamen

Schriftelijk afsluitend tentamen Jaartraining I... Lees meer »

Auralezen

Door een aurareading kan je een ander helpen zi... Lees meer »